莫雷拉放棄前往杜拜,七匹座騎將替換


Source: HKJC

100萬的問題。你可以選擇杜拜贏百萬美元獎金,還是兩星期以內不能操馬以及沒有收入……

接上文,香港賽馬雖然稍為好轉,星期日電話投注將重新投入服務(不包括一直運作1886自動服務)。但是隨著香港方面大部份由外地輸入,因香港政府宣佈由星期四開始來自任何各地人士,即使是本地人士或擁有香港居留權,一旦出外,回港後隔離14天。

杜拜世界盃賽馬日已經表明以無觀眾賽事。已經有媒體支持杜拜世界盃一定要辦下去,馬匹沒大問題,但是人力就麻煩一點。莫雷拉在杜拜世界盃賽馬日接騎七匹賽駒。包括「烽煙四喜」(Elusive State)、「仁者荃心」(Big Time Baby)以及五匹日本馬。莫雷拉表示失望,但是他說賽馬會已經表明騎師情況,這可能會造成騎師不足的情況。目前「烽煙四喜」以及「仁者荃心」仍然計劃前往杜拜,兩馬將改配莫雅上陣,料這兩場賽事岳伯仁不會派馬。相信潘頓亦會放棄離開香港。此外香港打吡大賽賽日不會有訪港騎師在陣,潘明輝以及黎海榮將會有座騎接手。

新聞來源南華早報

發表者:flameracing

一個對海外賽事的比重比香港賽事更多的人士,只要是賽馬,我也會關注。敵人只有危害馬壇之人士。

參與討論

1 則留言

  1. 好簡單,應總出得聲叫雷神係俾條路佢揀,一係就去杜拜,以後都唔好返黎,因為當初佢係日本考試肥左,係一班香港馬會馬主同神仙以馬房主帥身份要佢返黎,但係佢又倒戈幫日本馬主騎,仲要騎幾隻喎,應總自自然黑面,可能到時唔係停四日,係無預知下收牌,以後唔好再係香港。
    但係當然,佢地兩個講咩梗係無人知,應總由雷神重返香港,已經講到明,唔係話黎就黎,話走就走,跟住應總會禁止本地公司騎師索取海外座騎,即係雷神以後唔駛諗住騎日本馬黎倒香港馬

發表留言

在下方填入你的資料或按右方圖示以社群網站登入:

WordPress.com 標誌

您的留言將使用 WordPress.com 帳號。 登出 /  變更 )

Google photo

您的留言將使用 Google 帳號。 登出 /  變更 )

Twitter picture

您的留言將使用 Twitter 帳號。 登出 /  變更 )

Facebook照片

您的留言將使用 Facebook 帳號。 登出 /  變更 )

連結到 %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d 位部落客按了讚: